Alarmsysteem
Alarmsysteem
Alarmsysteem

Alarmsystemen

Alarmsystemen beschermen toegangspunten. Dit kunnen toegangspunten zijn tot uw huis, maar ook tot bepaalde vertrekken. Zo’n vertrek kan bijvoorbeeld kunst, dure apparatuur of een postzegelverzameling herbergen. Het hangt af van uw situatie wat er precies beveiligd wordt. Dit kunnen buitendeuren, binnendeuren, ramen en andere doorgangen zijn. Vervolgens hangt het van uw voorkeuren af hoe het systeem wordt opgebouwd. U kiest bijvoorbeeld uit welke onderdelen uw systeem gaat bestaan en hoeveel doorgangen worden er beveiligd.

Een alarmsysteem! Maar wat is het?

Een alarmsysteem is een systeem van aaneengeschakelde onderdelen die uw huis beveiligen. We hebben het hier over huisbeveiliging. Dit type beveiliging beschermt uw huis tegen braak, diefstal en indringers.

En hoe werkt het?

Elk alarmsysteem heeft een bedieningspaneel. Vanaf het bedieningspaneel stelt u uw systeem in en schakelt u hem in en uit. Het paneel staat in verbinding met een beveiligingsbedrijf. Dit bedrijf wordt gealarmeerd wanneer de sensoren van uw systeem een indringer of inbreker opmerken.

Ook activeert het bedieningspaneel een hoge pieptoon, die drie functies dient. Allereerst alarmeert de pieptoon u, indien u thuis bent. Daarnaast is het luis genoeg om ook uw buren te alarmeren. Ten slotte schrikt het piepsignaal het ongewenste bezoek af. Voor een indringer of inbreker is dit signaal vrijwel ondragelijk.

De pieptoon wordt geactiveerd door het bedieningspaneel wanneer de sensoren van het beveiligingssysteem de inbreker of indringer opmerken. De sensoren beschermen meestal ramen en deuren op de begane grond van uw woning. Dit is de eerste verdedigingslijn van uw huis of beveiligde vertrek.

De sensoren worden gemonteerd op ramen en deuren en op de bijbehorende raam- en deurposten. Wanneer de ramen en deuren dicht zijn terwijl het systeem is ingeschakeld is er niets aan de hand. Wordt een raam of deur echter geopend terwijl het systeem is ingeschakeld, dan wordt het piepsignaal onmiddellijk ingeschakeld. Ook het beveiligingsbedrijf wordt hier direct van op de hoogte gebracht.

Uitbreidingen

Het alarmsysteem kan nog worden uitgebreid met bijvoorbeeld bewegingssensoren en beveiligingscamera’s. Ook is het raadzaam om middels raamstikkers of een bordje te gebruiken.

Bewegingssensoren creëren een onzichtbare barrière voor indringers. Vaak wordt er van een zender een onafgebroken (infrarood)signaal gestuurd naar een ontvanger. Wanneer een inbreker of indringer dit signaal doorbreekt, zal het bedieningspaneel dit registreren en meteen de pieptoon inschakelen net als gewone sensoren.

Beveiligingscamera’s zijn er in vele soorten en maten en kunnen fungeren in aanvulling op uw beveiligingssysteem. Ze staan dan ook niet in verbinding met het bedieningspaneel, maar functioneren zelfstandig. Waar sensoren enkel inbrekers en indringers opmerkt en een piepsignaal start, leggen beveiligingscamera’s hen vast. Zo kunnen zij of eventueel hun voertuig achteraf worden herkend. Deze camera’s kunnen worden geïnstalleerd in afgelegen ruimtes en terreinen, maar ook worden gericht op uw voordeur, achterdeur, ramen of te beveiligen objecten zoals schilderijen en sieraden.

Ten slotte bestaat een niet te missen onderdeel van het alarmsysteem uit raamstickers en/of een bordje in uw tuin of langs uw oprijlaan. Dit geeft een duidelijk signaal aan inbrekers of indringers. Zo weten zij dat het huis goed beveiligd is en de pakkans groot is. Zo is het beveiligingssysteem niet alleen van waarde op het moment dat het ongewenste bezoek al uw huis binnen is gestreden, maar schrikt het hen ook af. Bij u moeten ze niet zijn!

 

©2024 alarmsysteem-prijzen.nl